fbpx

Het belang van een wervingsvideo

Misschien heb je er al eens van gehoord, een wervingsvideo. Wat is het nu eigenlijk en wat is het belang van een wervingsvideo? Hieronder lees je uitgebreid waar een wervingsvideo goed voor is.

Wat is een wervingsvideo?

Een wervingsvideo, ook wel recruitment video genoemd, is een bedrijfsvideo die je maakt met als doel om nieuwe sollicitanten te werven voor jouw openstaande vacatures.

Voordat je begint met het maken van een wervingsvideo is het belangrijk om inzichtelijk krijgen wat je wilt bereiken met de video. Voor welke functie is de video bedoeld en vooral wat moet de kijker als actie ondernemen aan het einde van de video als hij of zij geïnteresseerd is?

Wat is je doelgroep?

Zorg daarnaast ook dat je duidelijk weet wat de doelgroep is voor de video. Wie wil je binnen halen? Wat moet hun leeftijd zijn? Wat voor type persoon ben je naar op zoek?

Richt je je op jongere kijkers, dan moet je de video ook hierop afstemmen. Voor de jongere doelgroep werken vaak wat drukkere video’s goed. Je moet bij hun binnen de eerste paar seconden de interesse kunnen wekken. Hoe ouder de doelgroep is, hoe informatiever de video moet worden.

Interessante hoofdpersoon

Zorg ervoor dat degene die de hoofdrol heeft in de wervingsvideo iemand is die goede verhalen over kan brengen. Hierin moet je kritisch zijn. Soms is het beter om hiervoor een bureau in te schakelen en iemand voor de camera te zetten die meer ervaring heeft, dan iemand van je eigen bedrijf zonder ervaring voor de camera te zetten.

Duur van de video

Als je jouw wervingsvideo onder andere via social media wilt delen, dan is het verstandig om de video onder de minuut te houden. Zo is er meer kans dat je de kijkers behoudt en niet afhaken.

Verschillende wervingsvideo’s

Er zijn verschillende formats om een bedrijfsvideo te maken.

Een kijkje in het bedrijf
Met dit format neemt de werknemer je mee tijdens zijn werkdag. Op deze manier krijg je een kijkje in het bedrijf en worden de ins-en outs verteld. Middels dit format kan je een kleine sfeer proeven van het bedrijf. Je ziet dynamiek tussen collega’s en krijgt een idee hoe het kantoor eruit ziet.

Hier zie je een voorbeeld van zo’n video:

Interview met sfeerbeelden

Het is ook mogelijk om een werknemer van het bedrijf te interviewen en ter ondersteuning sfeerbeelden te maken om het interview te versterken. Ook dit is een interessante en leuke manier om potentiële kandidaten enthousiast te maken.

Voorbeeld:

Veel tekst

Ook kan je een wervingsvideo maken door middel van een aantal pakkende woorden, interessante muziek en mooie en snelle afwisselende beelden.

Zie hier een voorbeeld:

Bedrijfscultuur

Laat ook vooral de bedrijfscultuur in de video terug komen. Zo moet je huidige bedrijfscultuur matchen bij een nieuwe potentiële medewerker. Als je deze cultuur al kan laten zien in de video dan kan je verwachten dat een potentiële medewerker die n.a.v. de video heeft gesolliciteerd, zich voelt passen binnen deze bedrijfscultuur.

Meer lezen over:

Blog

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Ben je na het lezen van dit bericht geïnteresseerd in een van onze diensten? Design, Media, Marketing of Website. Toch liever eerst kennis maken onder het genot van een bakje koffie? Dat kan natuurlijk ook! Wij zetten de koffie vast klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Misschien vind je dit ook interessant

Vorig bericht
Robuust Marketing Journaal #01