fbpx

Waarom werkt een afbeelding bij een artikel of post beter?

Het toevoegen van een afbeelding bij een artikel of post

Misschien heb je het weleens eerder gehoord dat het toevoegen van een afbeelding bij een stuk tekst meer aantrekt dan een tekst zonder afbeelding. Maar waarom werkt een afbeelding bij een artikel of post beter eigenlijk?

Afbeelding zorgt voor sfeer

Door het toevoegen van een afbeelding aan jouw artikel of post ontstaat er direct een sfeer. Daarnaast onthoud je ook sneller wat er in de tekst wordt beschreven. Alleen een stuk tekst kost meer moeite om te lezen en te onthouden. De afbeelding zorgt daarnaast ook voor een mooie opmaak van jouw artikel. Gebruik daarom dan ook goede kwaliteit foto’s of illustraties.
Mensen zijn daarnaast visueel ingesteld. Het bijvoegen van een foto of misschien wel een video zorgt ervoor dat de boodschap van jouw bericht duidelijker wordt overgedragen naar de lezer.

Hoeveelheid afbeeldingen

Natuurlijk moet er een mooie balans gemaakt worden voor het aantal afbeeldingen in je artikel. Bij grote stukken tekst is het goed om één a twee afbeeldingen toe te voegen om de tekst te onderbreken. Dit maakt het lezen van een langer artikel een stuk prettiger.

Zoeken op afbeeldingen

Er zijn daarnaast ook genoeg mensen die zoeken op afbeeldingen. Daarom is het ook belangrijk om je afbeelding altijd de juiste naam te geven. Eén van de standaard titels van een afbeelding is bijvoorbeeld DSC_0001.JPG. Zo zal je nooit gevonden worden. Als je de titel veranderd naar bijvoorbeeld afbeelding_bij_artikel.JPG zal je kans hebben dat iemand via deze zoektocht uitkomt bij jouw artikel.

Ben jij op zoek naar een fotograaf die foto’s kan schieten voor jouw content? Wij kunnen je helpen! Neem snel contact met ons op en samen bespreken we jouw ideeën.

Meer lezen over:

Blog

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Ben je na het lezen van dit bericht geïnteresseerd in een van onze diensten? Design, Media, Marketing of Website. Toch liever eerst kennis maken onder het genot van een bakje koffie? Dat kan natuurlijk ook! Wij zetten de koffie vast klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Misschien vind je dit ook interessant

Vorig bericht
Waar moet een goed logo aan voldoen?
Volgend bericht
Robuust Marketing Journaal #01