fbpx

Weet jij wat er allemaal komt kijken bij het monteren van video’s?

Hoe lang duurt het proces van het monteren van video’s nu eigenlijk? Voordat de video’s bewerkt worden, wordt er natuurlijk eerst gefilmd. Maar wist je dat er bijna evenveel tijd zit in filmen als in het bewerken van de video?

Hieronder wordt duidelijk waarom het bewerken zo’n belangrijk onderdeel is van een video. Een fijne bewerking van een video geeft niet alleen sfeer, maar door een goede bewerking zal het doel van jouw video beter worden overgebracht naar de kijkers.

Stappenplan

Stap 1:
Allereerst worden de beelden en audio bestanden die wij hebben gefilmd en opgenomen overgezet op onze server. Hier maken wij een selectie van de bruikbare en niet bruikbare beelden. De niet bruikbare beelden worden achterwege gelaten.

Stap 2:
Vervolgens worden de beelden in een montage programma gezet. De informatieve en goede beelden worden op de seconde uitgeknipt. Dit betekent dan ook dat je soms uren bezig bent met het bekijken van de beelden, waar uiteindelijk maar een paar minuten van overblijft. Deze beelden zijn de eerste stap naar het eind product.

Stap 3:
Wanneer de goede beelden geselecteerd zijn, wordt de verhaallijn van de video globaal achter elkaar gezet om het doel te versterken. Aangezien wij vaak de audio met externe microfoons opnemen voor het verhogen van de kwaliteit, moeten de geluiden aan elkaar gesynchroniseerd worden. Wanneer er meerdere camera’s gebruikt zijn, moeten ook die beelden gesynchroniseerd worden aan elkaar. Dit zorgt er dan ook voor dat er makkelijk geswitcht kan worden van camera beeld. Dit zorgt voor een minder statisch beeld.

Stap 4:
Vervolgens worden er meer details toegevoegd. Zo worden er motion graphics toegevoegd, zoals bijvoorbeeld een naam van een acteur. Er wordt ook gekeken of de geluiden van de stemmen zonder ruis zijn en niet te luid. Ook kan er tijdens deze stap ondertiteling toegevoegd worden, mocht dit nodig zijn.

Stap 5:
Vervolgens wordt er een selectie gemaakt van bruikbare muziek om de video te ondersteunen. Dit is dan ook een cruciaal onderdeel, vooral bij video’s waar weinig tot geen tekst in voorkomt. Muziek zorgt voor het verhogen van het gevoel of de sfeer van de video. Zo kan een video juist grappiger gemaakt worden of juist spannender. Ook wordt er gekeken of de video soepel verloopt. Zo zouden de beelden op de muziek geknipt kunnen worden of overbodige teksten, zoals ‘uuh..’ weg gehaald kunnen worden. Om de emotie van momenten te versterken, kunnen er ook special effects (SFX) of bepaalde overgangen toegevoegd worden.

Stap 6:
Nu de video bijna af is, kijken we naar de kleuren van de video. Dit kan namelijk invloed hebben op de sfeer van de video.
Zodra de kleurcorrectie gedaan is en de video dus af is, kijken we vaak met meerdere personen naar de video. Vaak helpt het wanneer er iemand kijkt die weinig tot niet betrokken is geweest bij de video. Deze persoon heeft dan een frisse blik en dit kan leiden tot nieuwe inzichten. Vervolgens worden de puntjes op de i gezet.

Stap 7:
De video wordt geëxporteerd en gedeeld met de klant voor eventuele feedback. Zodra wij goedkeuring krijgen, leveren wij het eindproduct aan bij de klant. Mocht het nodig zijn, dan kunnen wij de video direct op jouw socials plaatsen of uploaden wij hem op YouTube.

Zoals je hierboven kan lezen, komt er veel kijken bij het monteren van video’s. Door veel tijd te besteden aan het bewerken van de video weet je zeker dat het doel van de video over komt bij de kijkers. Wil jij jouw video laten maken door ons? Neem dan contact met ons op en dan plannen we snel een brainstormsessie in.

Meer lezen over:

MediaNieuws

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Ben je na het lezen van dit bericht geïnteresseerd in een van onze diensten? Design, Media, Marketing of Website. Toch liever eerst kennis maken onder het genot van een bakje koffie? Dat kan natuurlijk ook! Wij zetten de koffie vast klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Misschien vind je dit ook interessant

Vorig bericht
Waarom moeten (de kleuren van) foto’s bewerkt worden?
Volgend bericht
Waar moet een goed logo aan voldoen?