fbpx

5 voordelen van een bedrijfsblog!

5 voordelen van een bedrijfsblog!

Bloggen is populair geworden. Steeds meer bedrijven bloggen. Maar waarom wilt een bedrijf een blog bijhouden? Welke voordelen kunnen bedrijven hieruit halen? Vandaag bespreken we de 5 voordelen van een bedrijfsblog.

#1 Je wordt online makkelijker gevonden

Klanten zoeken online naar producten en diensten die aansluiten bij hun eigen behoefte. Bloggen is de ideale manier om de aandacht van de klant te trekken en om te vertellen over verschillende producten of diensten die je aanbiedt. Je wordt makkelijker vindbaar als je verschillende blogs plaatst die relevant zijn. Zorg dat je blogs zoekmachine vriendelijk zijn en blijf de blogs schrijven. Zo vergroot je je bereik en help je potentiële klanten om makkelijker een keuze te maken voor uw bedrijf.

#2 Je onderscheidt jezelf van anderen

Iedereen heeft een andere schrijfstijl. Hier kun je gebruik van maken. Schrijf op je eigen manier en kopieer niet. Zo gaan potentiële klanten uw schrijfstijl herkennen. Klanten kunnen terugkomen vanwege uw manier van schrijven.

#3 Je versterkt de band met de klant

Wanneer uw blogs persoonlijk zijn en interactief gericht, dan zal de band tussen uw en de klant versterkt worden. De klant voelt zich aangesproken en leest uw blog met meer plezier dan dat het een eenrichtingsverkeer is. Focus de blog op een persoonlijke interactie met de klant en dan zal de klant sneller terugkomen.

#4 Je kan inspelen op trends

Volg de trends online in uw niche en kijk wat relevant is voor uw klanten. Je kunt hierop inspelen en de goede keywords gebruiken om hoger in Google te komen. Heb je bepaalde producten voor bepaalde seizoenen? Dan komt dat goed uit. Gebruik je blog om deze producten aan het licht te brengen op een leuke persoonlijke manier.

#5 Je kan je blog blijven bijwerken

Bloggen is goed voor uw persoonlijke relatie met klanten en voor zoekmachine optimalisatie. Hoe meer relevante artikelen je plaatst, hoe meer profijt je er van hebt. Blogs kunnen jaren oud zijn maar nog steeds relevant blijven. Als je je bedrijfsblog blijft bijwerken met nieuwe blogs,  dan zorgt dat voor veel relevante content op uw website waar potentiële klanten naar toe worden gestuurd via Google.

Dit waren de 5 voordelen van een bedrijfsblog.

Lieve iemand inhuren om uw bedrijfsblog bij te houden en professionele content te schrijven? Dat kan geregeld worden! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden ?

Menu
Chat openen