fbpx

5 stappen voor een goede website analyse

5 stappen voor een goede website analyse

Analyses helpen je om een goed inzicht te krijgen in je website. De analyses helpen je om je website te verbeteren en om inzicht te krijgen in het aantal verkeer van jouw website. We bespreken 5 stappen voor een goede website analyse.

Stap 1: Meld uw website aan bij Google Analytics

Google Analytics geeft je inzicht over het verkeer wat op je website terecht komt. Je kan uitgebreid kijken naar elke pagina op je website om te zien hoe goed de pagina het doet. Door middel van deze analyse kan je jouw website aanpassen en verbeteren, zodat er nog meer verkeer jouw kant uit komt.

Stap 2: Meld uw website aan bij Google Search Console

Google Search Console geeft je nog meer inzichten. Een voorbeeld daarvan is de aantal links die naar jouw website leiden. Daarnaast kan je de prestaties bekijken van je website. Check je mobiele bruikbaarheid en doe een URL inspectie om te zien hoe één van je pagina’s presteert.

Stap 3: Schrijf verbeterpunten op

Nu kan je verbeterpunten gaan opschrijven. Deze punten kun je gaan inplannen en uitwerken. Wacht rustig af op het resultaat van je verbeteringen.

Stap 4: Blijf stap 3 herhalen

Blijf stap 3 herhalen. Hierdoor blijf je jouw website updaten en verbeteren waardoor je meer verkeer krijgt naar je website.

Stap 5: Maak gebruik van Hotjar

Hotjar is een set van analytics tools die je bedrijf helpt om kwalitatieve data te verzamelen. Hotjar ziet precies waar de gebruiker klikt, typt en wanneer hij besluit de website te verlaten. Door deze data zijn talloze aanpassingen te maken aan de website, waardoor je site alleen maar beter wordt! Ook zit er een handige feedbacktool in waardoor je van je websitegebruikers fout opspoorders maakt.

Dit waren de 5 stappen!

Liever je website-analyse overlaten aan de professionals? Dat kan! Neem nu contact met ons op over de mogelijkheden?.

Meer lezen over:

BlogSEO

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Ben je na het lezen van dit bericht geïnteresseerd in een van onze diensten? Design, Media, Marketing of Website. Toch liever eerst kennis maken onder het genot van een bakje koffie? Dat kan natuurlijk ook! Wij zetten de koffie vast klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Misschien vind je dit ook interessant

Vorig bericht
5 stappen voor meer succes op social media
Volgend bericht
Waarom is social media voor bedrijven zo belangrijk?