fbpx

5 stappen voor een goede website analyse

5 stappen voor een goede website analyse

Analyses helpen jou om een goed inzicht te krijgen in je website. De analyses helpen jou om je website te verbeteren en om inzicht te krijgen in het aantal verkeer van jouw website. We bespreken 5 stappen voor een goede website analyse.

Stap 1: Meld jouw website aan bij Google Analytics

Google Analytics geeft je inzicht over het verkeer wat op jouw website terecht komt. Je kan uitgebreid kijken naar elke pagina op jouw website om te zien hoe goed de pagina het doet. Door middel van deze analyse kan je jouw website aanpassen en verbeteren zodat er nog meer verkeer jou kant uit komt.

Stap 2: Meld jouw website aan bij Google Search Console

Google Search Console geeft jou nog meer inzichten. Een voorbeeld daarvan is de aantal links die naar jouw website leidt. Daarnaast kan je de prestaties bekijken van jouw website. Check je mobiele bruikbaarheid en doe een URL inspectie om te zien hoe een van jouw pagina’s het doet.

Stap 3: Schrijf verbeterpunten op

Nu kan je verbeterpunten gaan opschrijven. Deze punten kun je gaan inplannen en uitwerken. Wacht rustig af op het resultaat van je verbeteringen.

Stap 4: Blijf stap 3 herhalen

Blijf stap 3 herhalen. Hierdoor blijf je jouw website updaten en verbeteren waardoor je meer verkeer krijgt naar jouw website.

Stap 5: Maak gebruik van Hotjar

Hotjar is een set van analytics tools die jouw bedrijf helpt om kwalitatieve data te verzamelen. Hotjar ziet precies waar de gebruiker klikt, typt en wanneer hij besluit de website te verlaten. Door deze data zijn talloze aanpassingen te maken aan de website, waardoor je site alleen maar beter wordt! Ook zit er een handige feedbacktool in waardoor je van je websitegebruikers foutopspoorders maakt.

Dit waren de 5 stappen!

Liever jouw website-analyse overlaten aan de professionals? Dat kan! Neem nu contact met ons op over de mogelijkheden ?

Contact

Contact opnemen
Menu