fbpx

5 stappen voor een goede website analyse

5 stappen voor een goede website analyse

Analyses helpen u om een goed inzicht te krijgen in je website. De analyses helpen u om je website te verbeteren en om inzicht te krijgen in het aantal verkeer van uw website. We bespreken 5 stappen voor een goede website analyse.

Stap 1: Meld uw website aan bij Google Analytics

Google Analytics geeft je inzicht over het verkeer wat op uw website terecht komt. Je kan uitgebreid kijken naar elke pagina op uw website om te zien hoe goed de pagina het doet. Door middel van deze analyse kan je uw website aanpassen en verbeteren zodat er nog meer verkeer u kant uit komt.

Stap 2: Meld uw website aan bij Google Search Console

Google Search Console geeft u nog meer inzichten. Een voorbeeld daarvan is de aantal links die naar uw website leidt. Daarnaast kan je de prestaties bekijken van uw website. Check je mobiele bruikbaarheid en doe een URL inspectie om te zien hoe een van uw pagina’s het doet.

Stap 3: Schrijf verbeterpunten op

Nu kan je verbeterpunten gaan opschrijven. Deze punten kun je gaan inplannen en uitwerken. Wacht rustig af op het resultaat van je verbeteringen.

Stap 4: Blijf stap 3 herhalen

Blijf stap 3 herhalen. Hierdoor blijf je uw website updaten en verbeteren waardoor je meer verkeer krijgt naar uw website.

Stap 5: Maak gebruik van Hotjar

Hotjar is een set van analytics tools die uw bedrijf helpt om kwalitatieve data te verzamelen. Hotjar ziet precies waar de gebruiker klikt, typt en wanneer hij besluit de website te verlaten. Door deze data zijn talloze aanpassingen te maken aan de website, waardoor je site alleen maar beter wordt! Ook zit er een handige feedbacktool in waardoor je van je websitegebruikers foutopspoorders maakt.

Dit waren de 5 stappen!

Liever uw website-analyse overlaten aan de professionals? Dat kan! Neem nu contact met ons op over de mogelijkheden ?

Menu
Chat openen