fbpx

Hoe word je website beter vindbaar op het internet?

Dit is een veelbesproken onderwerp waar al heel veel berichten van op internet te vinden zijn. Echter zijn de meeste websites waar wij op terecht komen niet duidelijk over de stappen die je moet ondernemen, of de termen worden niet goed uitgelegd. Daarom hebben wij een makkelijk te lezen artikel voor jullie opgesteld, zodat deze processen beter begrepen kunnen worden en de stappen uw vindbaarheid online vergroten. In vijf stappen leer je de basis om uw website vindbaar te maken op het internet.

Stap 1: Meld je website aan op verschillende zoekmachines

Om ervoor te zorgen dat je website vindbaar wordt, moet ervoor gezorgd worden dat je website überhaupt online te vinden is. Daarom moet uw website worden aangemeld op verschillende zoekmachines. De twee grootste zoekmachines die aangeraden wordt om mee te beginnen, zijn: Google en Bing. Om uw website aan te melden bij Google kun je de stappen volgen via deze link. Om uw website aan te melden bij Bing kun je de stappen volgen via de volgende link. Nu dat uw website is aangemeld op deze twee zoekmachines is deze officieel online vindbaar. Als mensen de naam van uw website intypen dan zien ze op Google en Bing uw website naar voren komen. Alleen als ze niet specifiek naar uw naam zoeken, dan ben je nu nog niet vindbaar. Dus hoe kunnen we ervoor zorgen dat uw website nu ook zichtbaar wordt voor mensen die niet naar uw naam zoeken, maar wel naar relevante informatie die op uw website te vinden is?

Stap 2: Focus op de trefwoorden van uw teksten

Zoekmachines bepalen de relevantie van uw website voor een groot deel op basis van de teksten die u heeft gepubliceerd. Dat betekent dat deze teksten heel belangrijk zijn voor de online vindbaarheid van uw website. Als een online gebruiker een bepaald trefwoord intypt op Google, wat goed overeenkomt met uw tekst, dan zorgt dat ervoor dat uw pagina makkelijker vindbaar is op Google. Hierbij spelen trefwoorden dus een hele grote rol. Gebruik daarom de belangrijkste kernwoorden in ruime mate en zorg ervoor dat de tekst niet te lang is. Dit zal ervoor zorgen dat de focus wordt gericht op alleen de belangrijke punten in de tekst wat zorgt voor betere vindbaarheid.

Stap 3: Gebruik goede titels

Titels zijn heel belangrijk. Titels zijn de aanleiding voor mensen om op een webpagina te klikken. Daarom moeten de titels aantrekkelijk zijn voor potentiële gebruikers van uw website. Zorg ervoor dat het belangrijkste zoekwoord vooraan staat in de titel en dat de titel niet te lang is. Wanneer je het belangrijkste zoekwoord vooraan neerzet, help je de online gebruiker om ze snel te laten weten waar de webpagina over gaat. Wanneer de titel te lang is, haken mensen af en scrollen ze verder waardoor je een potentiële klant kan mislopen. Dus kort samengevat: korte aantrekkelijke titels met een zoekwoord erin verwerkt.

Stap 4: Zorg voor een goede Meta-omschrijving

De Meta-omschrijving is het stukje samenvatting wat mensen kunnen lezen wat onder de titel staat van een link naar uw webpagina wanneer ze bijvoorbeeld op Google aan het zoeken zijn. Deze Meta-omschrijving is zeer belangrijk, omdat je een samenvatting geeft van wat er op de webpagina precies vermeldt staat. Hier kunnen klanten door overtuigd raken om door te klikken naar uw webpagina. Zorg daarom voor een kort en sterke samenvatting.

Stap 5: Zorg ervoor dat je website up-to-date blijft

Wanneer je eenmaal een website hebt met bezoekers is het heel belangrijk om steeds weer nieuwe dingen op uw website te plaatsen. Wanneer uw website verouderd zullen vaste gebruikers weggaan en dat zal leiden tot minder bezoekers.

Hopelijk heeft u iets gehad aan deze vijf stappen. Laat het vooral weten hieronder in de reacties!

Meer lezen over:

BlogSEO

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Ben je na het lezen van dit bericht geïnteresseerd in een van onze diensten? Design, Media, Marketing of Website. Toch liever eerst kennis maken onder het genot van een bakje koffie? Dat kan natuurlijk ook! Wij zetten de koffie vast klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Misschien vind je dit ook interessant

Volgend bericht
Goed van start met SEO