fbpx

5 stappen voor online vindbaarheid

Hoe wordt je website beter vindbaar op het internet?

Dit is een veelbesproken onderwerp waar al heel veel berichten van op internet zijn te vinden. Echter zijn de meeste website’s waar ik op terechtkom niet duidelijk over de stappen die je moet ondernemen, of de termen worden niet goed uitgelegd. Daarom heb ik een makkelijk te lezen artikel voor jullie opgesteld, zodat het goed te begrijpen is en zodat je precies de stappen kunt uitvoeren die hier beschreven staan om je online vindbaarheid te vergroten. In 5 stappen leer je de basis om jouw website vindbaar te maken op het internet.

Stap 1: meldt je website aan op verschillende zoekmachines

Om ervoor te zorgen dat je website vindbaar wordt, moet ervoor gezorgd worden dat je website überhaupt online te vinden is. Daarom moet jouw website worden aangemeld op verschillende zoekmachines. De 2 grootste zoekmachines die ik aanraad om mee mee te beginnen zijn: Google en Bing.  Om jouw website aan te melden bij Google kun je de stappen volgen via deze link . Om jouw website aan te melden bij Bing kun je de stappen volgen via de volgende link. Nu dat jouw website is aangemeld op deze 2 zoekmachines ben je officieel online vindbaar. Als mensen de naam van jouw website intypen dan zien ze op Google en Bing jouw website naar voren komen. Alleen als ze niet specifiek naar jouw naam zoeken, dan ben je nu nog niet vindbaar. Dus hoe kunnen we ervoor zorgen dat jouw website nu ook zichtbaar wordt voor mensen die niet naar jouw naam zoeken, maar wel naar relevante informatie die op jouw website te vinden is?

Stap 2: focus op de trefwoorden van uw teksten

Zoekmachines bepalen de relevantie van jouw website voor een groot deel op basis van de teksten die u heeft gepubliceerd. Dat betekend dat deze teksten heel belangrijk zijn voor de online vindbaarheid van jouw website. Als een online gebruiker een bepaald trefwoord intypt op Google wat goed overeenkomt met jouw tekst dan zorgt dat ervoor dat jouw pagina makkelijker vindbaar is op Google. Hierbij spelen trefwoorden dus een hele grote rol. Gebruik daarom de belangrijkste kernwoorden in ruime mate en zorg ervoor dat de tekst niet te lang is. Dit zal ervoor zorgen dat de focus zal worden gericht op alleen de belangrijke punten in de tekst wat zorgt voor betere vindbaarheid.

Stap 3: gebruik goede titels

Titels zijn heel belangrijk. Titels zijn de aanleiding voor mensen om op een webpagina te klikken. Daarom moeten de titels aantrekkelijk zijn voor potentiële gebruikers van jouw website.  Zorg ervoor dat de belangrijkste zoekwoord vooraan staat in de titel en dat de titel niet te lang is. Wanneer je het belangrijkste zoekwoord vooraan neerzet, help je de online gebruiker om ze snel te laten weten waar de webpagina over gaat. Wanneer de titel te lang is, haken mensen af en scrollen ze verder waardoor je een potentiële klant kan mislopen. Dus kort samengevat: Korte aantrekkelijke titels met een zoekwoord erin verwerkt.

Stap 4: zorg voor een goede Meta-omschrijving

De Meta-omschrijving is het stukje samenvatting wat mensen kunnen lezen wat onder de titel staat van een link naar jouw webpagina wanneer ze bijvoorbeeld op Google aan het zoeken zijn. Deze Meta-omschrijving is zeer belangrijk omdat je een samenvatting geeft van wat er op de webpagina van jou precies vermeldt staat. Hier kunnen klanten door overtuigd raken om door te klikken naar jouw webpagina. Zorg daarom voor een kort en sterke samenvatting.

Stap 5: Zorg ervoor dat je website up-to-date blijft

Wanneer je eenmaal een website heeft met bezoekers is het heel belangrijk om steeds weer nieuwe dingen op jouw website te plaatsen. Wanneer jouw website verouderd zullen vaste gebruikers weggaan en dat zal leiden tot minder bezoekers.

Ik hoop dat jullie wat hebben gehad aan deze 5 stappen en ik hoor graag jullie feedback!

Contact

Contact opnemen
Menu